Over Suzanne

Hello world, this is me

Psychotherapeut & Coach

 

Suzanne Smit coach

Ik ben Suzanne Smit (1987°), integratief psychotherapeute*, coach, communicatiespecialiste, onderneemster, partner, vriendin, levensgenieter en gek op fluffy viervoeters. Maar eigenlijk zegt dat nog niet veel… Het zegt iets over de rollen die ik inneem, maar wat zeggen die rollen nu werkelijk over mij?

De reis van persoonlijke ontwikkeling kon ik 18 jaar geleden niet als een avontuur ervaren. Het was eerder een torenhoge berg waar geen einde aan leek te komen… Alsof ik aan het vechten was tegen de bierkaai. En toch, diep vanbinnen was er een stemmetje dat tegen me zei: ‘pssst jij hoeft je niet zo ellendig te blijven voelen’. Ik had  bewustwording, helderheid, antwoorden en (zelf)inzichten nodig, dus ik ging op zoek. Onderweg leerde ik de kracht van therapie, coaching en zelfbewustzijn.

De puzzelstukjes van mijn levenspuzzel vielen ineen. Ik begreep waarom ik altijd zo geïnteresseerd was in de hersenspinsels van andere mensen, de oprechte interesse in wat anderen doen en laten, de levensverhalen waar ik één en al oor voor was. Het intrigeerde me. Ik begreep dat ik eerst zelf bepaalde watertjes moest door zwemmen om het grotere geheel te zien.

Ik begon deze ervaringen met elkaar te verbinden en werd verliefd op het proces van persoonlijke groei en ontwikkeling. Van zoiets ‘onaangenaams’ iets moois maken, dat wil ik jou ook laten ervaren.

Suzanne Smit coach
Suzanne Smets psychologe

Van communicatie naar psychologische hulpverlening

Toen ik als communicatiespecialiste afstudeerde, voelde ik een gemis. Ik wilde een échte en diepere connectie met mensen maken. Mijn liefde voor psychologie ging gepaard met voeding en beweging. Ik studeerde af als voedingsconsulente en startte in 2016 met de postgraduaat in de integratieve psychotherapie gecombineerd met de opleiding mindset- & transformatie coaching. Je kan me op 2 locaties vinden:

  • HerLEEF! Psychotherapie & Coaching te Hasselt
  • De Puzzel, Praktijk voor Psychotherapie & Persoonlijke ontwikkeling te Heusden Zolder

Omdat ik niet geloof in een ‘one size fits all’ aanpak, vond ik mijn gading in de integratieve opleiding. Niet vastgepind op 1 bepaalde benadering, maar invalshoeken en methoden uit verschillende stromingen**. Iedereen is anders en daar bestaan geen vaste protocollen voor (was het maar zo simpel). In mijn sessies wissel ik van aanpak; de ene keer zal ik coachen, de andere keer leg ik het accent op therapie en soms doe ik het beide. Afhankelijk van jouw wensen, behoeften en noden.

* Gecertificeerd psychotherapeut (Europees Certificaat Psychotherapie)

** Er worden linken gelegd met de medische wereld en ik maak gebruik van volgende psychotherapeutische referentiekaders:

  • Psychoanalytische en psychodynamische oriëntatie
  • Gedrags- en cognitieve oriëntatie
  • Systemische en familiale oriëntatie
  • Experiëntiële, persoonsgerichte en humanistische oriëntatie

Herleef