Je relaties

Omgeving is sterker dan wilskracht

Omring jezelf met de mensen waarvan jij vindt dat het niveau goed is.

En ook al zien we elkaar nu veel minder, deze regel is altijd van toepassing.

Of je nu achter een scherm zit of niet.

Vraag jezelf dus eens af of je je omringt met mensen die je energie geven, je inspireren en motiveren of juist andersom.

Maak verbinding

Indien er namen bij je naar boven komen die je al een tijdje niet meer hebt gesproken, maar dat eigenlijk wel zou willen, belet je niet om dan eens de telefoon te pakken of om zelfs een kaartje te sturen.

Verbinding is een belangrijke menselijke behoefte en het werkt als tegengif tegen verdriet en pijn.

Ben je blij en/of dankbaar dat die persoon er in je leven is?

Uit dit dan naar diegene en je zal zien dat je connecties, ook al is het op afstand, sterker worden.

Denk hierbij ook aan je partner, kinderen of collega’s.

 

Maak duidelijke afspraken

Alsof het virus op zichzelf nog geen uitdaging genoeg is, komen er vaak ook relationele uitdagingen bij. Zeker voor diegenen waarbij de partner en kinderen ook thuis zijn. Graag wil ik je hierbij volgende tips meegeven:

  1. Communiceer openlijk en transparant

Geef aan wat er in je omgaat, wat je behoeften zijn en wat je wel/niet leuk vindt. Open communicatie is de basis van verbinding.

  1. Maak duidelijke afspraken

Afbakening van me-time en quality-time met elkaar zijn belangrijk. Plan deze momenten dus ook in, voor zowel jezelf, je partner als de tijd samen met je kinderen. Iedereen wordt een stuk vrolijker en geduldiger als er voldoende ontspanning is. Leer aan je kinderen (als ze oud genoeg zijn) dat ook papa en mama een me-time momentje nodig hebben.

  1. Toon begrip naar elkaar

Reageert je partner niet zoals gewenst? Ga eens te raden wat er onderliggend is… Is hij/zij gefrustreerd, boos, moe of iets totaal anders? Deze emoties komen tot uiting indien er bepaalde behoeften niet ingevuld zijn.

  1. Wees geduldig met jezelf en anderen

Vaak kost het ons veel meer tijd om te geraken waar we willen zijn en dan komt ongeduld om de hoek kijken. Focus je daarom op het proces i.p.v. het resultaat.