Je werkruimte

1.Werk in een aparte ruimte

Ik weet dat niet iedereen in de mogelijkheid beschikt om in een aparte ruimte te werken, maar als je die mogelijkheid wel hebt, benut het dan.

Zo ga je werk en privé beter gescheiden houden wat zorgt voor meer gemoedsrust.

  1. Zorg voor orde

Zorg dat je werkruimte ordelijk is. Een omgeving heeft een grote invloed op hoe we ons voelen.

Een opgeruimde kamer zorgt voor orde, niet alleen in je kamer, maar ook in je hoofd. Kijk dus eens met een kritische blik rond en ruim alle spullen die overbodig zijn of geen meerwaarde bieden op.

  1. Laat je inspireren

Richt je ruimte zo in dat het je inspireert en dat je er energie van krijgt.

Kijk nog eens rond in je werkruimte. Welk gevoel geeft deze ruimte jou? Is dit het gevoel dat je ervan wil krijgen?

Persoonlijk werk ik graag in een ruimte die me inspireert en vrolijk maakt. Zo richt ik mijn bureauruimte in met plantjes, frisse kleuren, een prikbord waar ik inspirerende dingen op hang. Zo hangen er bijvoorbeeld inspirerende quotes op, bedankkaartjes van cliënten en mijn persoonlijke doelen.

Als ik er naar kijk, geeft het me de energie die ik nodig heb om er iedere dag opnieuw voor te gaan.

  1. Verandering van spijs doet eten

Zorg voor afwisseling. Als je variatie brengt in je omgeving wordt het al minder snel saai. Je hoeft daarom niet om de 3 maanden van meubilair te veranderen, maar nieuwe kussentjes, plantjes en/of een schilderij kunnen al veel doen.

Of verplaats de meubels eens zodat je de ruimte op een geheel andere manier benut.