Verzorg jezelf

Voel je je niet lekker in je vel?

Op die momenten grijpen we vaak naar iets wat comfy is: fastfood, joggings, netflixen,… Het mag allemaal niet teveel moeite kosten want we hebben er geen zin in.

Voor een keer kan het zeker geen kwaad, het kan zelfs helpend zijn om een dagje in je pyjama te spenderen.

Als je dit echter vaak doet, werkt dit gedrag versterkend op je lage energieniveau waardoor je, als je dit blijft doorzetten, in een negatieve spiraal terecht komt.

Doe daarom eens het tegenovergestelde: Doe mooie kleren aan (ook al is het een werkdag), leg je haar mooi in plooi, neem een bad, maak een lekkere verse maaltijd klaar, mediteer, lees een boek, sport, verwen jezelf,…

Voelbare spanning?

Boek een afspraak bij een kine/osteopaat indien je veel spanning in je lichaam ervaart. Zeer regelmatig verwijs ik cliënten door naar een relaxatie kinesist waarbij men vaardigheden leert om terug te ontspannen.

Gsm

Hoeveel bedraagt jouw schermtijd? En ben je daar tevreden mee? Over het algemeen zitten we veel te lang en te vaak op onze telefoon. En ik heb tot nu toe nog niemand horen zeggen dat het de voldoening geeft die gewenst is.

Tegelijkertijd is het een bron van afleiding wat ervoor zorgt dat je niet productief en creatief bent.

Leg je gsm voor een bepaalde tijd weg, niet binnen handbereik maar in een andere ruimte, en je zal zien dat je veel productiever wordt.